Comunicate de presa

28 mai 2017

Incendiul care a distrus pe 26 mai a.c. o clădire din comuna Dărăști, județul Ilfov, în care era depozitată o arhivă, a fost amplu relatat în presă și prezentat de televiziunile de știri, unele dintre ele transmițând evenimentul în direct.

Dar unele informatii transmise de reporterii de la fața locului au fost eronate, de natură sa dezinformeze opinia publică, între acestea fiind și acelea potrivit cărora:

„Compania de arhivare care deţine depozitul investise recent într-un sistem performant antiincendiu, pe bază de gaz inert, dar care nu funcţiona în toată hala”.

sau

„Clădirea era prevăzută cu sistem special de stingere pe bază de gaz, care însă nu a făcut faţă”

Care este adevărul? Citi comunicatul ASI referitor la acest eveniment.

1 iulie 2010

A avut loc cea de-a doua sesiune a Forumului Şcoala PROMETEU, cu tema 'Programe pentru evaluarea eficienţei soluţiilor de securitate la incendiu la proiectare şi în exploatarea construcţiilor". Descarca textul integral in format PDF

24 noiembrie 2010

O delegatie a ASI (compusa din d-nii Horia Mihai NICOLESCU-vicepresedinte si Serban SFARLOS-relatii externe) a participat in localitatea God, lânga Budapesta, in calitate de invitata speciala, la intrunirea Asociatiilor de Securitate la Incendiu din Cehia, Polonia, Slovacia, Ungaria si Ucraina. La aceasi manifestare au participat in calitate de invitate speciale si delegatiile asociatiilor similare din Slovenia si Croatia.

Cu aceasta ocazie ASI, in calitate de reprezentanta a Romaniei, a fost invitata sa adere la protocolul Central – Est European al asociatiilor pentru securitate la incendiu, primind documentele corespunzatoare. Raportul delegatiei si documentele de aderare urmeaza a fi supuse aprobarii Consiliului Director al ASI, in prima sedinta a acestuia.

1 iulie 2010

13 mai 2010

A avut loc prima sesiune a Forumului Scoala PROMETEU, cu tema "Contrafacerile in domeniul securitatii la incendiu – riscuri si stoparea lor". La eveniment au participat reprezentanti ai ASI si firmelor din domeniu, ai altor asociatii profesionale, IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) si ai Facultatii de Pompieri. Descarca textul integral in format PDF

29 iunie 2009